Csopak-Paloznak Horgászegyesület

Összefoglaló / Beszámoló

Tisztelt Horgásztársak!

Ezt az évet nem mi terveztük, inkább a SARS-Cov–2 koronavírus. Nem tudtunk rendezvényeket tartani, elmaradt a közgyűlésünk, egy kicsit üresnek érezhettük magán és közösségi életünket is.

A kormányzati rendeletben foglaltakat végrehajtottuk, megszüntettük a horgászengedély személyes kiadását, valamint a telephelyen tárolt csónakok kiszállítását. Figyelemfelhívó feliratokat helyeztünk a kikötők bejáratához, a horgásztanya épületéhez, ezen túl Honlapunkon és Facebookon is felhívtuk a figyelmet a veszélyhelyzetre.
Az engedélyek kiadását elektronikus úton tettük lehetővé. Pénztárosunk lakásán végezte a nem kis terhet jelentő feladatot.

Az élet azonban nem állt meg, a legszükségesebbeket, a megengedetteket azonban elvégeztük. Elnökségünk, kikötőfelelőseink dolgoztak. Közösségi munkát nem hirdettünk, arra lehetőségünk nem volt, bár sokan igényelték volna. Kikötőfelelőseink nagyon tevékenyek voltak, önállóan szerveztek a kikötők javításához szükséges kisebb csoportokat, kijavították a bejáratokat.
Ugyancsak kora tavasszal ez lelkes kisebb csapat a horgásztanyán végzett zöld munkát. Mint említettem, közösségi munkát nem hirdettünk, erre egy ideig nem is lesz lehetőségünk, azonban egy-két horgásznak mindig tudunk munkát adni.

Nagyon sokan kérték és kérik felvételüket egyesületünkbe, örömteli, hogy fiatalok, aktívak, mozgósíthatók a munkára.
Csónakkikötői helyeket igényelnének, azonban üresen álló helyeink nincsenek.

Két pályázattal indultunk, az elsőt megnyertük, azonban közölték, hogy a pénz „elfogyott.”
Második pályázatunk folyamatban van, nagy várakozással vagyunk iránta.
Természetesen az egyesület részéről jelentős munka van bennük.

A tavasz beköszöntével az egészséges horgász türelmetlenség már jelentkezett, ezért lehetővé tettük szombatonként a csónakok szállítását. Kérés, hogy előzetesen egyeztessetek a tanya-gondnokkal.

Ezalatt a sok hónap alatt fegyelemről tett tanúbizonyságot a tagság, tudomásul vették a megszorító intézkedéseket.

Nagyon szívesen adnék tájékoztatást a következő félév tervezéséről, azonban kedvező információkkal nem rendelkezem.

Köszönöm a hozzáállásotokat, eredményes horgászatot, jó egészséget kívánok.

Dr. Horváth Imre
Elnök