Csopak-Paloznak Horgászegyesület

MOHOSZ – Eljárásrend veszélyhelyzetre_6 – 2021/02/02

Tisztelt Horgásztársaim!

Az új rendelkezésekről szóló tájékoztatót az alábbiakban olvashatjátok! Kérek mindenkit, hogy vegye figyelembe a szabályozást és vigyázzon magára, horgász- és embertársaira a jövőben is, csakúgy ahogyan azt eddig is tettétek.

További jó készülődést Nektek az új horgász-szezonra – remélhetőleg az időjárás és a vírus-helyzet javulása is mind kedvezően alakulnak.

Üdvözlettel:

Dr. Horváth Imre
Elnök

“Tisztelt Horgásztársak!

A SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány magyarországi második hulláma okán elrendelt veszélyhelyzet okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással  kapcsolatban elrendelt eljárásrendről a tegnapi napon ismét új, kötelező érvényű (VI.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra.

Jó hír, hogy ezúttal már – bízva a járványügyi helyzet javulásában – fokozatos, a mindenkori jogszabályi helyzetnek és a reális állampolgári igényeknek megfelelő enyhítések kerültek a horgászszövetség részéről bevezetésre.

Továbbra is alapvetés, hogy a kijárási tilalom újra meghosszabbított időszakában – jelenleg 2021. március 1-ig – csak reggel 5 óra és este 8 óra között, egyéni szabadidős sporttevékenység keretében lehet horgászni, de a hivatalosan is versenyzőnek minősülő horgásztársak esetében a horgászversenyek márciustól már engedélyezettek lesznek.

Újraindul az állami horgászvizsga is, már elektronikus támogatással. Őszintén bízunk abban, hogy a hatékony járványügyi intézkedések eredményeként a jövőben újabb korlátozásokra, hosszabbításokra már nem kerül sor, s a tavasz beköszöntével a horgászat szabadsága is újraéledhet!

Kérjük, hogy a tájékoztatóban foglaltakat megismerni és valamennyi érintettel megismertetni szíveskedjenek!”

Tisztelettel:
Dr. Dérer István
főigazgató