Csopak-Paloznak Horgászegyesület

Beszámoló – országos U20 / Zaka Sándor

Tisztelt Horgásztársak!

2021 júliusában a Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) és a Csopak-Paloznak Horgászegyesület támogatásának köszönhetően részt tudtam venni a Nagykunsági-öntöző főcsatornán megrendezett LVI. Utánpótlás Országos Bajnokság U20-as versenyén.

8 nap alatt 2 edzésnapon, és 6 fordulón keresztül mérkőztünk meg egymással, a vízzel és a természeti erőkkel. Első edzésnap két dolog már biztos volt, sok a törpeharcsa, és viszonylag erős a sodrás. Ez a két dolog volt a leküzdendő akadály, amit sikeresen teljesítettem is, ugyanis minden nap sikerült keszeget fognom. Az első három forduló hamar eltelt, és a 20.helyről vártam a két hét múlva következő 4.-6. fordulót.

A fordulók közti 2 hétben folyamatosan terveztem, hogy hogyan lehetne még több halat kapásra bírni, és szép lassan össze állt a taktika a fejemben. Eltelt a 2 hét, és jött a következő edzésnap. Reggel, úton a versenyre még tervemet csiszolgattam, viszont amint megérkeztünk el is kellett vetnem azt. Lehűlt az idő, és rengeteg eső esett, aminek következtében hatalmas sár alakult ki, és rengetek hordalék került a vízbe. Azt gondoltam, nincs baj, csak egy kicsit változtatok a szereléken az enyhén felgyorsult sodrás, és a rengeteg hordalék miatt, viszont az első bedobás után, jött a hideg zuhany. A halak egyáltalán nem voltak étvágyuknál, és még a legvékonyabb szerelékkel is nehéz volt kapásra bírni őket. Az újragondolt stratégia ismét be vált, ugyanis ismét sikerült az összes fordulóban keszeget fogni.

A hat forduló után sikerült megtartanom a 20.helyem, és 2 pont híján előrébb jutnom a 19.helyre.

Egy fantasztikus versenyben volt részem, amin a BBHSZ és a Csopak-Paloznak Horgászegyesület támogatása nélkül nem vehettem volna részt, amit ezen a beszámolón keresztül is köszönök!

Zaka Sándor

Az végzett munkádhoz és elért eredményedhez a Csopak-Paloznak Horgászegyesület nevében szeretettel gratulálunk és további jó fogást kívánunk!

Dr. Horváth Imre
Elnök