Csopak-Paloznak Horgászegyesület

Mentőmellény használat

A BBHSZ Elnöke állásfoglalást kért a Balatoni Vizirendőrség vezetőjétől a mentőmellények használatára vonatkozóan, melyet az alábbiakban teszünk közzé!

Mentőmellényekre vonatkozó előírások

.

Igaz, egyenlőre igencsak esős állapotban, de azért itt a balatoni  szezon. Ennek megfelelően a ‘vízenjáró’ emberek  [jelesül a csónakos horgászok] kint vannak a vízen. A vízirendőrök szintén kint a vízen teszik a dolgukat, ellenőríznek. Egyrészről azt is, hogy a kötelezők között megvan-e a mentőmellény. Másrészt, ha megvan, akkor az megfelel-e az előírásoknak. Innen viszont már kicsit zavarosak a beérkező hírek. Van köztük ilyen is, olyan is. Mindenesetre az megállapítható, hogy mellényügyben igencsak nagy a tudatlanság.

Elcsépelt mondás, de esetünkben most is igaz:  a jogszabály nem ismerete senkit nem mentesít…  Így tehát nem nagyon állja meg a helyét a “megvettem amikor előírták, azt vettem amit eladtak, azóta se használtam, mi a …-t lehet/kell azt ellenőrízni..” álláspont.

A tájékoztatás ügyében érezve a saját felelőségünket is,  kérdéseinkkel a legilletékesebbekhez, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysághoz fordultunk, onnan az Igazgatásrendészeti Osztály vezetőjétől köszönettel megkaptuk a szükséges, részletes felvilágosítást.