Egyesületi horgászverseny!

IX. PINTÉR IMRE EMLÉK HORGÁSZVERSENY VERSENYKIÍRÁSA

A verseny rendezője: A Csopak-Paloznak Horgász Egyesület

A verseny megrendezéséért felelős : Somogyi Zoltán a Csopak – Paloznak Horgász Egyesület ifjusági és sport felelőse.

A verseny típusa: egyéni egyesületi horgászverseny

A verseny időpontja: 2019. április 13. (szombat)

A verseny helye: a Csopaki Strandfürdő Nyugati oldala

A verseny díjazása:

A felnőtt és ifi (egy kategória)   I.-II.-III. helyezettek részére emlékserleget,

a gyermek horgász I.-II.-III. helyezetteknek emlékérmet adományozunk.

Versenybizottság vezetője:
Somogyi Zoltán az egyesület ifjúsági és verseny felelőse

tagjai a Csopak-Paloznak Horgász Egyesület 2 tagja

A versenyről további tájékoztatás kérhető: e-mailben: csopakhe@freemail.hu

II.

Versenyszabályok

A verseny két kategóriában kerül megrendezésre: 1, gyermekhorgászok 2, ifi és felnőtt horgászok

Részvételi feltételek: A  versenyzőnek rendelkeznie kell érvényes horgászregisztrációval, 2019 évi állami horgászjeggyel, 2019 évre szóló balatoni horgászjeggyel, érvényes Csopak-Paloznak HE tagsággal.

A verseny horgászati módszere: egyidejűleg 1 db. horgászbottal és azon egy darab horoggal lehet horgászni. A versenyző készenlétben tarthat bármely horgászati módszerre előkészített felszerelést. Úszós- és fenekező horgászat mindkét kategóriában egyaránt megengedett. A versenyző a horgászat megkezdésétől kezdődően nem fogadhat el segítséget senkitől. A versenyen pergető – legyező szerelékkel horgászni nem lehet, illetve élő csalihal használata is kizárt.

Az etetés szabályozása: Etetőanyag és csali anyag használata tetszőleges, de a megválasztásuknál figyelni kell arra, hogy a vizet és környezetet nem szennyezhetik.

Az etetőanyag max. 10 liter nedvesített növényi eredetű- illetve 1 liter élő anyagot

 (szúnyoglárva, csonti, giliszta stb. ) tartalmazhat. A mennyiségek betartását a rendezők leellenőrzik. A rajthelyet a verseny végén a hulladéktól, szeméttől megtisztítva kell elhagyni.

A versenypálya szabályai: A nevezők számának és korcsoporti összetételének megfelelően a versenypálya szektorkijelölésű lesz, tehát külön csoportban horgásznak gyermek horgászok és külön az ifjúsági és felnőtt horgászok. A versenypályát rendezők előzetesen kitűzik. A strand partszakaszán kitűzött starthelyek minimális szélessége 5 méter. A versenyző a verseny megkezdésétől a mérlegelésig a számára kijelölt helyet nem hagyhatja el. Ha valamilyen halaszthatatlan okból mégis el kell hagynia helyét, akkor azt a rendezőnek jelezve teheti meg. Visszaérkezéskor ugyanannál a rendezőnél kell jelentkeznie és ez után folytathatja tovább a versenyzést.

A verseny értékelése: A versenyen a balatoni méret, db, súly és faj szerinti korlátozásokat, illetve tilalmakat be kell tartani.  A tilalom hatálya alá eső kifogott halakat, mérlegelés nélkül haladéktalanul a vízbe vissza kell helyezni. A versenybe a küsz csak a gyermek horgászoknál    számítható be,  az ifjúságiaknál és a felnőtteknél a küsz nem számít be a versenybe. A halak élve tartásáról a versenyző köteles gondoskodni. A mérlegelésig a versenyző a rajthelyet nem hagyhatja el. A rajthely elhagyása a versenyből való kizárást vonja maga után. A verseny értékelésénél minden gramm megfogott hal 1 pontnak számít. A verseny győztese a legmagasabb pontszámot elért versenyző.

A mérlegelés szabályai: a verseny lezárása után a pálya két széléről indul a mérlegelés. A versenylapra felkerül a versenyző neve, a megfogott hal tömege, amelyet a versenyző aláírásával hitelesít.

III.

A verseny időrendje

Beérkezés és bejelentkezés: A versenyen előzetes bejelentkezéssel (nevezéssel) lehet csak indulni. A bejelentkezés (nevezés) a helyszínen történik, a versenybizottságnál 7.20 – 7.45 óra között.

Technikai értekezlet, sorsolás: A starthelyek sorsolása a bejelentkezéskor történik meg. Ekkor a rendezők már közölni fogják, hogy a nevezések szerint egy, vagy többszektoros verseny kerül lebonyolításra.

A technikai értekezletre 7.45- és 7.50 óra között kerül sor. A részvétel minden versenyző részére kötelező

Verseny:

                8.00 óráig: a kisorsolt rajthelyek elfoglalása

8.00 – 8.30 :   Felkészülés a versenyre. Közben 8.25 órakor kor hangjelzés figyelmeztet a közeli kezdésre és az etetés megkezdésére.

8.30 – 12.00:  Verseny – hangjelzéssel indítva.

11.55 –kor: a verseny közelgő végének jelzése hangjelzéssel.

12.00: A verseny végének jelzése hangjelzéssel. A horgászat befejezése. A starthelyeken várják be a versenyzők a mérlegelőket.

Mérlegelés: a versenypálya két oldaláról kezdődik azonos időben.

Eredményhirdetés: kb. 12.15 órakor a helyszínen.

A starthelyen a versenyzők felszereléseiket úgy helyezzék el, hogy azok a közlekedésben másokat ne akadályozzanak. A versenyen minden versenyző saját felelősségére vesz részt.

A versenyzés közben keletkezett balesetekért, anyagi károkért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Eredményes versenyzést és szép horgásznapot kíván a

Csopak, 2019. Április 5.

                       Csopak – Paloznak Horgász Egyesület 

                                                                                                                                      elnöksége

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.